C Slatka tradicija

Sastojci
300 ml vode
2 margarina
600 g šećera
500 g keksa
200 g C mleka u prahu
300 g C kokosa
200 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Zamena za mleko u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Baunti kolač

Jako lep i ukusan kolač, vredi probati.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 50 kolača
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

1 sloj:
300 g šećera, 200 ml vode, 250 g margarina rastopiti do trenutka ključanja, skloniti sa vatre i dodati 500 g mlevenog keksa i ostaviti na stanu.

2 sloj:
100 ml vode, 250 g margarina, 300 g šećera, 200 g C mleka u prahu i 300 g C kokosa. Sve lepo izmiksirati da se ujednači.

U pleh postaviti papir za pečenje i ređati prvo sloj sa keksom, preko njega sloj sa kokosom.

Odozgo ide glazura od čokolade, pa kada se čokolada stegnula kolač se moze servirati, po želji na štanglice ili kockice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja prvo pravim sloj sa kokosom jer se on sporije hladi i može da stoji duže, a drugi sa keksom i odmah izlivam u pleh, preporučujem i vama da tako radite.