C Slatka tradicija

Sastojci
500 ml mleka
1 kockica kvasca ili 50 g suvog C kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 kg brašna
600 g sala
1 tegla džema od šljiva
200 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Banatski salčići

Savršeno krckavi, ukusni i mekani banatski salčići, pravljeni po staroj bakinoj recepturi.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Razmrviti kvasac u toplom mleku sa dodatkom kašičice šećera. Dodati kašiku brašna i ostaviti da nadođe.

Salo očistiti od opni i žila i samleti na mašini za meso. Odvojiti malo brašna i utrljati 300 g sala.

U nadošli kvasac dodati brašno, so i mesiti testo pa na kraju dodati salo i brašno. Ostaviti testo oko 30 minuta da se udvostruči.

Testo razviti u obliku kvadrata i premazati trećinom samlevenog sala i preklopiti kao pismo. Ostaviti da odstoji 30 minuta.

Postupak ponoviti još najmanje tri puta. Svaki put kada preklapate testo, treba to uraditi istim redosledom, da testo bude lisnato.

Na kraju testo rasklagijati u obliku kvadrata, nemojte ga mesiti. Kvadrate na sredini puniti džemom i krajeve skupiti tako da se malo vidi džem.

Može se i preklapati. Ređati u nauljen i pobrašnjen pleh.

Peći u rerni na 200 stepeni dok blago ne porumene.

Kad se izvade iz rerne, pokriti krpom da malo odstoje, pa ih posuti C šećerom u prahu zamirisanim C vanilin šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako se odlučite da koristite C suvi kvasac sipajte ga direktno u brašno i dobro promešajte, pa onda dodajte zaslađeno toplo mleko.