C Slatka tradicija

Sastojci
250 g margarina
1 kg brašna
2 kašike C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
1 jaje
1 žumance
2 kašike jogurta
1/2 kesice C praška za pecivo
1 prstohvat soli
1 teglica pekmeza (šljiva/kajsija)
100 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Banatski poljupci (vanilice)

Ovaj recept je starinski recept za poljupce sa pekmezom od šljiva/kajsija ili vanilice, na banatski način. Pravi recept je sa mašću, mi ga pravimo sa margarinom

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6-8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Utrljati margarin sa brašnom, pa zatim dodati C šećer u prahu, C vanilin šećer, celo jaje i jedno žumance, jogurt, C prašak za pecivo i prstohvat soli.

Umesiti testo tako da se ne mrvi i kida.

Ostavite da odstoji 15 min, pokriven krpom ili folijom.

Razvući oklagijom na debljinu od oko pola centimetra i napraviti u željeni oblik i namažite pekmezom od šljiva/kajsija.

Ređati u pleh obložen pek papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 10-15 min (treba da ostanu bele ili barem malo porumene).

Odmah nakon vađenja iz rerne valjati u C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata