C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika mlevenih oraha (ili ko ne voli može i lešnik) to je oko 100-150 g
1 l mleka
3 kesice C pudinga slatka pavlaka
5-7 kašika šećera (po želji)
250 g margarina ili putera (opet po izboru)
4 banane

Naši proizvodi
Puding sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Banana rolat

Rolat je lagan i svima se sviđa. Izvorno se krem za ovaj rolat pravi od mleka i brašna, ali sam ja promenila i napravila sa C pudingom sl.pavlaka i definitivno je lepši.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10-15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Biskvit:
Uključiti rernu da se zagreva na temperaturi od 200 C. Odvojiti žumance od belance i mikserom umutiti belanca u črvst sneg dodavajući šećer. Kada se čvrsto umuti dodati žumanca i sve to opet umutiti samo da se spoji.

Na kraju dodati i mlevene orahe (malo ostaviti za kasnije). Onda sve to izliti u četvrtasti pleh i staviti da se peče. Bolje bi bilo da se u pleh stavi pek papir, ali ukoliko nemate može se i podmazati samo. Peče se 15-20 minuta, ne valja da se mnogo osuši.

Krem:
Dok se peče biskvit krećemo na pravljenje krema za ovaj biskvit. Staviti u šerpu da se kuva mleko, a pre toga u činiji oko 250 ml izvaditi da bi se umutila tri pudinga kako bi se izbegle grudvice u kremu. Dok se mleko kuva staviti i šećer. Kada krene da ključa polako stavljati mleko sa umućenim pudingom i mešati (možda bolje žicom) sve vreme dok se krem ne zgusne.

Pomeriti sa vatre kada bude gotovo i ostaviti na sobnoj na temperaturi da se ohladi. Za to vreme vadi se biskvit i stavlja na vlažnu krpu i uvije se u rolat da bi kasnije bilo lakše da se oblikuje. Kada se krem ohladio unutra staviti margarin-puter i mikserom sve to sjediniti.

Oljuštite banane i malo ih ispravite ako su krive da bi se lepše uvio rolat. Onda se biskvit izvadi iz vlažne krpe i krem se namaže na ceo biskvit, ali malo krema ostaviti da bi se kasnije premazao rolat.

Na srediti staviti banane u dva reda po dužini biskvita i onda uviti rolat sa jedne pa sa druge strane da bi banane kada se iseče bile u lepo jedna pored druge kao oči.

Na kraju rolat premazati kremom što je ostavljen i posuti malo oraha.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Više volim da je biskvit deblji, ali ako volite više tanji biskvit a veći, staviti u pleh veličine rerne, ako volite kao ja onda u manji pleh. Takođe, lepo je i da se rolat premaze C šlagom, tako da šta više volite to izaberite.