C Slatka tradicija

Sastojci
2 banane
3 pune kašike crnog brašna
1 puna kašika heljdinog brašna
2 kašičice C praška za pecivo
1 kašičica C sode bikarbone
2 kašičice C kakao praha
5 kašika kisele vode
1 kašičica cimeta
1 šaka lešnika
50 g posne čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Soda bikarbona Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Banana hleb

Zdrav, posan i ukusan kolač sa vrlo hranljivim sastojcima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 14
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Banane izmiksati u blenderu da se dobije tečna masa. U činiju staviti obe vrste brašna, C prašak za pecivo, C sodu bikaronu, C kakao, cimet, iseckanu posnu čokoladu za kuvanje i pomešati ih.

Dodati sok od banane i izmešati kašikom. Masa će biti gusta i lepljiva.

Dodajte kiselu vodu kako bi se masa malo razredila i kako biste bolje sjedinili sve sastojke.

Dodati nekoliko saseckanih lešnika promešati još malo i preručiti smesu u kalup prečnika 15 cm sa pek papirom.

Mokrom kašikom rasporediti smesu i peći oko 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180C. Proverite čačkalicom da li je pečeno.

Pečen kolač-hleb izvaditi iz rerne i posle par minuta skinuti papir i staviti na rešetku da se ohladi.

Kada se ohladi seći i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač čuvajte u zatvorenoj posudi. Kolač možete jesti tako što ćete ga premazati džemom ili medom, a vrlo je ukusan kada se uz njega pije kuvani kakao, pa ukoliko se kolač osušio možete ga umakati u kakao.