C Slatka tradicija

Sastojci
150-200 g plazma keksa (celog)
700 ml mleka
150 g šećera
1/2 l slatke pavlake
1 C vanilin šećer
3 C pudinga (ukus slatke pavlake)
1 kesica C želatina
100 g margarina
300 g mlevenog plazma keksa
100 g mlevenih prženih lešnika
200 g džema od kajsije
100 g bele čokolade
100 g crne čokolade
200 g kisele pavlake
2-3 kašičice instant kafe

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom slatke pavlake Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Bambino kolač

Preukusan kolač, gotov za čas!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Praškove za puding, C želatin i malo šećera pomešati sa 300 ml hladnog mleka.

U posudu za kuvanje sipati ostatak mleka (400 ml) i šećera, C vanilin šećer, kao i 300 ml slatke pavlake. Zagrejati do ključanja, pa u tankom mlazu uliti prethodno pripremljen puding sa želatinom.

Kuvati dok se ne zgusne. Kada se zgusne u vruću masu dodati 100 g margarina i mešati dok se masa ne sjedini.

Od sjedinjene mase odvojiti 600 g u posudu za mućenje mikserom i u tu masu dosati mleveni plazma keks, lešnike, džem od kajsije i 100 ml neumućene slatke pavlake. Masu sjediniti mikserom.

U puding koji je ostao u posudi za kuvanje dodati 100 g bele čokolade kako bi se rastopila, pa nakon što se rastopi dodati 200 g kisele pavlake. Pažljivo, bez miksera umešati pavlaku. Skuvati šoljicu instant kafe.

Filovanje:
Na dno dublje tačne za kolače (dimenzije 25x25 cm) poređati plazma keks prethodno natopljen instant kafom.

Na keks pažljivo naneti tamni fil i poravnati, zatim naneti beli fil skoro do ivica i pažljivo poravnati (jer je mekan i preliva se preko ivica). Kolač staviti 10-15 minuta u frižider da se stegne.

Dok se kolač hladi u frižideru, pripremiti glazuru od čokolade na sledeći način:
Izlomiti 100 g crne čokolade za kuvanje, u nju sipati 100 ml slatke pavlake i 1 kašičicu instant kafe. Posudu sa svim sastojcima staviti u vrelu vodu ili otopiti na pari.

Kada je glazura gotova, preliti je preko prethodno prohlađenog kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Nakon što nanesem glazuru na kolač, ja ga ne ukrašavam.