burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Bambino kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

150-200 g plazma keksa (celog)

700 ml mleka

150 g šećera

1/2 l slatke pavlake

1 C vanilin šećer

3 C pudinga (ukus slatke pavlake)

1 kesica C želatina

100 g margarina

300 g mlevenog plazma keksa

100 g mlevenih prženih lešnika

200 g džema od kajsije

100 g bele čokolade

100 g crne čokolade

200 g kisele pavlake

2-3 kašičice instant kafe

Bambino kolač

Koraci pripreme

Praškove za puding, C želatin i malo šećera pomešati sa 300 ml hladnog mleka.

U posudu za kuvanje sipati ostatak mleka (400 ml) i šećera, C vanilin šećer, kao i 300 ml slatke pavlake. Zagrejati do ključanja, pa u tankom mlazu uliti prethodno pripremljen puding sa želatinom.

Kuvati dok se ne zgusne. Kada se zgusne u vruću masu dodati 100 g margarina i mešati dok se masa ne sjedini.

Od sjedinjene mase odvojiti 600 g u posudu za mućenje mikserom i u tu masu dosati mleveni plazma keks, lešnike, džem od kajsije i 100 ml neumućene slatke pavlake. Masu sjediniti mikserom.

U puding koji je ostao u posudi za kuvanje dodati 100 g bele čokolade kako bi se rastopila, pa nakon što se rastopi dodati 200 g kisele pavlake. Pažljivo, bez miksera umešati pavlaku. Skuvati šoljicu instant kafe.

Filovanje:
Na dno dublje tačne za kolače (dimenzije 25x25 cm) poređati plazma keks prethodno natopljen instant kafom.

Na keks pažljivo naneti tamni fil i poravnati, zatim naneti beli fil skoro do ivica i pažljivo poravnati (jer je mekan i preliva se preko ivica). Kolač staviti 10-15 minuta u frižider da se stegne.

Dok se kolač hladi u frižideru, pripremiti glazuru od čokolade na sledeći način:
Izlomiti 100 g crne čokolade za kuvanje, u nju sipati 100 ml slatke pavlake i 1 kašičicu instant kafe. Posudu sa svim sastojcima staviti u vrelu vodu ili otopiti na pari.

Kada je glazura gotova, preliti je preko prethodno prohlađenog kolača.

Naši proizvodi

Bambino kolač

Koraci pripreme

Praškove za puding, C želatin i malo šećera pomešati sa 300 ml hladnog mleka.

U posudu za kuvanje sipati ostatak mleka (400 ml) i šećera, C vanilin šećer, kao i 300 ml slatke pavlake. Zagrejati do ključanja, pa u tankom mlazu uliti prethodno pripremljen puding sa želatinom.

Kuvati dok se ne zgusne. Kada se zgusne u vruću masu dodati 100 g margarina i mešati dok se masa ne sjedini.

Od sjedinjene mase odvojiti 600 g u posudu za mućenje mikserom i u tu masu dosati mleveni plazma keks, lešnike, džem od kajsije i 100 ml neumućene slatke pavlake. Masu sjediniti mikserom.

U puding koji je ostao u posudi za kuvanje dodati 100 g bele čokolade kako bi se rastopila, pa nakon što se rastopi dodati 200 g kisele pavlake. Pažljivo, bez miksera umešati pavlaku. Skuvati šoljicu instant kafe.

Filovanje:
Na dno dublje tačne za kolače (dimenzije 25x25 cm) poređati plazma keks prethodno natopljen instant kafom.

Na keks pažljivo naneti tamni fil i poravnati, zatim naneti beli fil skoro do ivica i pažljivo poravnati (jer je mekan i preliva se preko ivica). Kolač staviti 10-15 minuta u frižider da se stegne.

Dok se kolač hladi u frižideru, pripremiti glazuru od čokolade na sledeći način:
Izlomiti 100 g crne čokolade za kuvanje, u nju sipati 100 ml slatke pavlake i 1 kašičicu instant kafe. Posudu sa svim sastojcima staviti u vrelu vodu ili otopiti na pari.

Kada je glazura gotova, preliti je preko prethodno prohlađenog kolača.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept