0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
150-200 g plazma keksa (celog)
700 ml mleka
150 g šećera
1/2 l slatke pavlake
1 C vanilin šećer
3 C pudinga (ukus slatke pavlake)
1 kesica C želatina
100 g margarina
300 g mlevenog plazma keksa
100 g mlevenih prženih lešnika
200 g džema od kajsije
100 g bele čokolade
100 g crne čokolade
200 g kisele pavlake
2-3 kašičice instant kafe
Praškove za puding, C želatin i malo šećera pomešati sa 300 ml hladnog mleka.
U posudu za kuvanje sipati ostatak mleka (400 ml) i šećera, C vanilin šećer, kao i 300 ml slatke pavlake. Zagrejati do ključanja, pa u tankom mlazu uliti prethodno pripremljen puding sa želatinom.
Kuvati dok se ne zgusne. Kada se zgusne u vruću masu dodati 100 g margarina i mešati dok se masa ne sjedini.
Od sjedinjene mase odvojiti 600 g u posudu za mućenje mikserom i u tu masu dosati mleveni plazma keks, lešnike, džem od kajsije i 100 ml neumućene slatke pavlake. Masu sjediniti mikserom.
U puding koji je ostao u posudi za kuvanje dodati 100 g bele čokolade kako bi se rastopila, pa nakon što se rastopi dodati 200 g kisele pavlake. Pažljivo, bez miksera umešati pavlaku. Skuvati šoljicu instant kafe.
Filovanje:
Na dno dublje tačne za kolače (dimenzije 25x25 cm) poređati plazma keks prethodno natopljen instant kafom.
Na keks pažljivo naneti tamni fil i poravnati, zatim naneti beli fil skoro do ivica i pažljivo poravnati (jer je mekan i preliva se preko ivica). Kolač staviti 10-15 minuta u frižider da se stegne.
Dok se kolač hladi u frižideru, pripremiti glazuru od čokolade na sledeći način:
Izlomiti 100 g crne čokolade za kuvanje, u nju sipati 100 ml slatke pavlake i 1 kašičicu instant kafe. Posudu sa svim sastojcima staviti u vrelu vodu ili otopiti na pari.
Kada je glazura gotova, preliti je preko prethodno prohlađenog kolača.
Praškove za puding, C želatin i malo šećera pomešati sa 300 ml hladnog mleka.
U posudu za kuvanje sipati ostatak mleka (400 ml) i šećera, C vanilin šećer, kao i 300 ml slatke pavlake. Zagrejati do ključanja, pa u tankom mlazu uliti prethodno pripremljen puding sa želatinom.
Kuvati dok se ne zgusne. Kada se zgusne u vruću masu dodati 100 g margarina i mešati dok se masa ne sjedini.
Od sjedinjene mase odvojiti 600 g u posudu za mućenje mikserom i u tu masu dosati mleveni plazma keks, lešnike, džem od kajsije i 100 ml neumućene slatke pavlake. Masu sjediniti mikserom.
U puding koji je ostao u posudi za kuvanje dodati 100 g bele čokolade kako bi se rastopila, pa nakon što se rastopi dodati 200 g kisele pavlake. Pažljivo, bez miksera umešati pavlaku. Skuvati šoljicu instant kafe.
Filovanje:
Na dno dublje tačne za kolače (dimenzije 25x25 cm) poređati plazma keks prethodno natopljen instant kafom.
Na keks pažljivo naneti tamni fil i poravnati, zatim naneti beli fil skoro do ivica i pažljivo poravnati (jer je mekan i preliva se preko ivica). Kolač staviti 10-15 minuta u frižider da se stegne.
Dok se kolač hladi u frižideru, pripremiti glazuru od čokolade na sledeći način:
Izlomiti 100 g crne čokolade za kuvanje, u nju sipati 100 ml slatke pavlake i 1 kašičicu instant kafe. Posudu sa svim sastojcima staviti u vrelu vodu ili otopiti na pari.
Kada je glazura gotova, preliti je preko prethodno prohlađenog kolača.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.