C Slatka tradicija

Sastojci
300 g kora za pitu
300 g blanširanog badema
100 g C šećera u prahu
150 - 200 g posnog margarina
300 g meda
200 g pečenog susama
C čvrstin

Naši proizvodi
Šećer u prahu Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Baklavice

Veoma zanimljiv kolač sa korama za pitu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Bademe sameljite sitno, dodajte C šećer u prahu i omekšali margarin, te sve sjedinite ručno.

Smesa ne sme da bude suva, ali ni previše vlažna. U zavisnosti od toga dodajte margarin.

Kad stisnete smesu rukom ne sme da se raspada već treba da ostane grudva.

Kore za pitu isecite na trake tri centimetra širine, na svaku stavljajte pomalo fila od badema, pa motajte male baklave.

Kraj zalepite sa malo C čvrstina razmućenog sa vodom.

Umotane baklavice spuštajte u vrelo ulje i pecite ih vrlo kratko, dok lepo ne porumene.

Kad budu gotove, prelijte ih sa medom i pospite pečenim susamom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Baklavice se mogu preliti i čokoladom sve zavisi od ukusa, ali i sa medom i susamom su jako ukusne.