Početna > Recepti > Recepti za kolače > Baklava sa višnjama
Sastojci
500 g kora za baklavu
1 kg očišćenih višanja
4 jaja
4 kašike šećera
1 prašak za pecivo
8 kašika griza
4-5 vanilin šećera
2 dl ulja
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti prvo belanca, pa polako umešati belanca i ostale sastojke. Filovati tri kore po celoj površini i na trećoj kori koju takođe filujete sipati više fila ravnomerno.
Uviti u rolat i seći na manje rolate širine 3-4 prsta. Filovati sve dok imate kore i fila. Ređati u nepodmazan pleh.
Rernu zagrejati na 250 C, a kada se zagreje smanjiti na 200 C i staviti rolate da se peku. Kada porumene i narastu izvaditi ih iz rerne i početi sa špinovanjem šećera.
700 g šećera i 0.5 l vode staviti da provri, kada provri ostavite da vri 3-4 min. Zatim prelijte preko pečenih rolata.
Ostavite da se ohladi, a zatim poslužite.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs