C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
2 jaja
200 ml jogurta
200 ml ulja
1 jogurtska čaša šećera
1 C prašak za pecivo
200 g C griza
600 ml vode
2 jogurtske čaše šećera
500 g šljiva (može sveže ili iz zamrzivača)

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Baklava sa šljivama

Predivna poslastica osvežavajućeg ukusa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od jednog pakovanja kora bi trebalo da dobijete 5 ili 6 rolata.

Za svaki rolat idu po 3 kore. Jaja, jogurt, ulje, čaša šećera, C prašak za pecivo i C griz pomešati i sa tim filovati kore.

3 kore premazati filom, a na treću nakon premazivanja poredjati šljive po ivici kore, pa čvrsto uviti u rolat.

Ređati u pleh i sve tako dok se ne potroše sve kore.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.

600 ml vode i 2 čaše šećera ušpinovati, ali voditi računa da se ne ušećeri, otprilike da kjuča 10 min. i onda preliti prohladjenu pitu.

Kada se malo prohladi, svaki rolat iseći na 4 komada kako bi baklava što bolje upila.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kore premazivati silikonskom četkicom jer ona najbolje razmazuje fil po celoj kori.