C Slatka tradicija

Sastojci
400 g mlevenih oraha
1 pakovanje korica za rozen tortu
250 g margarina
600 g šećera
400 ml vode
3 C vanilin šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana

Baklava sa rozen korama

Baklava.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U pleh staviti koricu za rozen tortu, po njoj posuti orahe i tako filovati dok se ne potroše sve korice i mleveni orasi.

Zadnju koru ne posipati orasima. Iseći baklavu na kocke pre pečenja.

Otopiti margarin i posuti po zadnjoj kori. Peći oko 30 minuta na 180 stepni.

Dok se baklava peče u šerpu sipati šećer, C vanilin šećer i vodu i od momenta ključanja neka šerbe vri 10 minuta.

Kad se baklava ispeče vreo sirup sipati preko vruće baklave.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Sipati vreo sirup preko vruće baklave.