Početna > Recepti > Recepti za kolače > Baklava sa rogačem
Sastojci
500 g gotovih kora za baklave
1 kiselo mleko od 200 ml
3 jajeta
300 g šećera
125 g rogača (samlevenog)
1 C prašak za pecivo
Za preliv:
400 g šećera
2 C vanilin šećera
100 ml vode
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Pomešajte mleko, jaja, šećer, rogač i C prašak za pecivo.
U podmazan pleh stavite tri kore, svaku prelijte uljem i sve tri ih prekrijte nadevom.
Posle stavljajte samo po jednu koru i nadev dok sve ne potrošite. Poslednju koru premažite uljem.
Pecite na laganoj vatri oko četrdesetak minuta.
U međuvremenu skuvajte sirup od šečera, vode i C vanilin šećera.
Tim sirupom prelijte pečenu baklavu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs