C Slatka tradicija

Sastojci
500 g gotovih kora za baklave
1 kiselo mleko od 200 ml
3 jajeta
300 g šećera
125 g rogača (samlevenog)
1 C prašak za pecivo
Za preliv:
400 g šećera
2 C vanilin šećera
100 ml vode

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Baklava sa rogačem

Rogač je ukusna namirnica, koju retko koristimo, a ima neobičan, egzotično-slatkast ukus. Ovo je idealna poslastica za one koji vole starinske poslastice.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešajte mleko, jaja, šećer, rogač i C prašak za pecivo.

U podmazan pleh stavite tri kore, svaku prelijte uljem i sve tri ih prekrijte nadevom.

Posle stavljajte samo po jednu koru i nadev dok sve ne potrošite. Poslednju koru premažite uljem.

Pecite na laganoj vatri oko četrdesetak minuta.

U međuvremenu skuvajte sirup od šečera, vode i C vanilin šećera.

Tim sirupom prelijte pečenu baklavu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata