C Slatka tradicija

Sastojci
Za pitu:
1 kg tankih kora
500 g oraha mlevenih
po potrebi ulje
125 g biljnog margarina
Za sirup:
800 ml vode
700 g šećera
1 komad limuna sok
1 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Baklava sa orasima

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U nauljenu tepsiju staviti dve kore poprskane uljem. Posuti orahe. Opet staviti 2 tanke kore poprskati uljem pa orasima i tako dok ne upotrebite sav materijal. Za odozgo ostavite dve kore.

Baklavu iseći na rombove. Biljni margarin otopiti da bude vruć i preliti baklavu po redovima gde ste sekli.

Dok slažete baklavu uključite da se rerna zagreje na 180 C stepeni. Stavite baklavu da se peče i čim porumeni izvadite je iz rerne.

Sirup napravite od vode i šećera i to kuvajte dok se šećer ne otopi pa dodajte sok od limuna.

Pečenu baklavu prelijte vrućim sirupom i to pažljivo sipajte po rezovima gde je sečeno jer se korice podižu.

Ostavite baklavu da upije sirup i ohladi se.

Komentari potrošača:

11.05.2019
Pravi slatkiš.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata