C Slatka tradicija

Sastojci
700 g kore za baklavu
200 g suvog grožđa
250 g mlevenih oraha
250 g seckanih oraha
2 C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
100 ml mineralne vode
malo ulja
Soft:
1 l vode
1 kg šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dušica

Baklava sa orasima

Ovo je tradicionalni, stari recept za baklavu sa orasima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati soft od 1 l mineralne vode i 1 kg šećera, dok ne postane gust.

Dodati 5,6 kolutića limuna i ostaviti da se hladi.

Napraviti fil od oraha, suvog grožđa, 2 C vanilin šećera, 1 C praška za pecivo, malo mineralne vode i malo ulja.

Pomešati malo mineralne vode i ulja za premazivanje kora. Ređati po dve kore.

Svaku koru malo premazati mešavinom vode i ulja, na drugoj kori staviti fil na početku kore i čvrsto rolati.

Baklave ređati u podmazan pleh. Peći na 180°C dok ne porumene.

Ispečenu baklavu preliti hladnim softom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata