C Slatka tradicija

Sastojci
14 tankih kora (za pitu)
300 g mlevenih oraha
4 kašike C šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera
4 kašike C griza
100 ml ulje
100 ml mlaka voda
Za premazivanje:
150 g posnog margarina
3 kašike ulje
Za sirup:
500 ml vode
350 g šećera
1 limun

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Baklava rolnice sa orasima i grizom

Fine i ukusne rolnice.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U činiju staviti mlevene orahe, dodati C šećer u prahu i C vanilin šećer, C griz i izmešati.

Zatim dodati ulje, mlaku vodu i sve izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Margarin iseckati i staviti u šerpicu, otopiti, ostaviti da se ohladi pa dodati ulje i izmešati.

Uzeti jednu koru i premazati je otopljenim margarinom i uljem, staviti drugu koru te i nju premazati otopljenim margarnom i uljem.

Niz jedan kraj rasporediti dve kašike nadeva od oraha i lagano urolati.

Postupak ponoviti i sa preostalim korama i nadevom.

Rolate poređati u pleh podmazan istom otopljenom mešavinom margarina i ulja koja se koristila za premazivanje kora.

Iseći ih na rolnice željene veličine te ih premazati mešavinom otopljenog margarina i ulja.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotove rolnice izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se dobro ohlade.

Za sirup:
U šerpicu uliti vodu, dodati šećer i dobro opran i na kolutove isečen limun. Kuvati 25 minuta (da bude dobro ukuvan sirup, lepljiv,da ne bude voden).

Dobro ohlađene rolnice oreliti vrelim sirupom i ostaviti da se ohlade i dobro upiju sirup.

Komentari potrošača:

06.12.2019
Odlicne su hvala

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je ostaviti ih da prenoće u sirupu i tako će biti softane. Idealna poslastica u danima posta.