Početna > Recepti > Recepti za kolače > Baklava bez kora
Sastojci
Za smesu:
4 jajeta
1 čaša šećera
1 čaša ulja
1 čaša brašna
1 čaša mlevenih oraha
2 čaše C pšeničnog griza
1 čaša mleka
1 kesica C praška za pecivo
Za sirup:
250 g šećera
400 ml vode
1 kesica C vanilin šećera
3 kolutova limuna
Za posipanje:
mleveni orasi
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Za smesu:
Mikserom umutiti jaja i šećer. Zatim mikser isključiti, umešati ulje, mleko, mlevene orahe, C pšenični griz, brašno pomešano sa C praškom za pecivo i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Pleh premazati uljem,posuti brašnom i usuti pripremljenu smesu. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Za sirup:
U šerpu usuti šećer, dodati vodu, C vanilin šećer, kolutove limuna i staviti šerpu na vatru. Kuvati 5 minuta od minuta ključanja.
Skloniti sa vatre i ostaviti da se orohladi.
Gotovu koru izvaditi iz rerne. Mlakim prelivom preliti vrelu koru.
Ostaviti da se ohladi i da kora lepo upije sirup. Posuti mlevenim orasima.
Seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Šećer, ulje, brašno, mleko, C pšenični griz i mlevene orahe meriti čašom od 200 ml.