C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 kilograma kora za pitu
1 kiselo mleko
1 čaša od jogurta šećera
4 žumanca
pena od 4 belanaca
1 C prašak za pecivo
1 čaša od jogurta ulja
1/2 kilograma oraha

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Baklava

Slatko čarobno.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti žumanca i šećer, pa dodati kiselo mleko, C prašak za pecivo, ulje, orahe i na kraju penu od belanaca.

Sve polako sjediniti. Pleh podmazati staviti dve kore i premazati sa 2-3 kašike fila.

Tako mazati svaku drugu koru.

Baklavu iseći na kockice i staviti da se peče.

Kada je pečena preliti sirupom.

Sirup:
1/2 litre vode ušpinovati sa 700 g šećera. Preliti baklavu.

Preliv treba da bude hladan, a baklava vruća.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata