C Slatka tradicija

Sastojci
200 g masti
4 kašike kristal šećera
1 jaje
1 kesica C vanilin šećera
1/2 kesice C sode bikarbone
oko 400 g brašna
C šećer u prahu za valjanje
pekmez od šljiva, kajsija, kupina ili po želji
C šećer u prahu pomešan sa 2 C vanilin šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Soda bikarbona Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Bakine vanilice

Recept je starinski. Lako se pravi od satojaka koje ima svaka domaćica u kući.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu staviti mast, jaje, kristal šećer i C vanilin šećer i rukom izmešati.

Dodati brašno pomešano sa C soda bikabonom i zamesiti testo koje se ne lepi za ruke.

Testo oklagijom razvući na površini posutoj brašnom i modlom ili rakijskom čašicom umočenoj u brašno i vaditi krugove.

Krugove rađati u tepsiju obloženu sa pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta i pri tome voditi računa da krugovi ostanu beli.

Ostaviti krugove da se potpuno ohlade, a onda ih mazati pekmezom od šljiva, kajsija ili kupina.

Slepiti sa drugim krugom da se dobije vanilica koju uvaljamo u C šećer u prahu pomešan sa C vanilin šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ove vanilice mogu odmah da se jedu.