C Slatka tradicija

Sastojci
500 g svinjske masti
200 g C šećera u prahu
2 cela jajeta
1 žumance
1 C prašak za pecivo
0,5 dl rakije šljivovice
brašno po potrebi
džem po izboru
oko 100 g C šećera u prahu za valjanje

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Bakine vanilice

Prhke, ukusne i neodoljive.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 50-60 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti mast sa šećerom, dodati jaja i rakiju.

Dodati C prašak za pecivo i brašno, zamesiti testo.

Razviti testo i vaditi čašicom ili modlicom vanilice. Peći na 200°C.

Ohlađene vanilice mazati džemom i spajati.

Uvaljati u C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata