C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
1 kg krompira
500 g brašna
2 jaja
1 prstohvat soli
1 kesica C prašak za pecivo
30-tak šljiva
200 g prezli
100 ml ulja
2 kesice C vanilin šećera
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mina

Bakine knedle sa šljivama

Tradicionalni desert sa šljivama, baš dobar!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema testa:
Obariti krompir kao za pire, sa malo soli. Kad je gotov, procediti i ispasirati.

Kad je krompir malo prohlađen, dodati 2 umućena jaja, i polako dodavati brašno uz stalno mešanje varjačom. Na kraju dodati C prašak za pecivo i mesiti rukom.

Odvajati loptice testa i u njih uvijati oprane i očišćene šljive. Testo oko šljiva treba da bude tanko.

U provrelu vodu stavljati napravljene knedle uz povremeno lagano mešanje da ne bi uhvatile za dno šerpe.

Treba polako da vru, a kada se podignu na vrh, kuvati jos oko 5 minuta uz blago prevrtanje.

Priprema prezli:
U tiganj propržiti prezle sa uljem i vanillin šećerom, da porumene.

Gotove knedle vaditi iz šerpe, stavljati u tiganj i uvaljati ih u prezle.

Ređati ih na tacnu. Po želji se mogu posuti C šećerom u prahu.

Komentari potrošača:

14.04.2020
Super recept

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Testo je gotovo kada se ne lepi za ruke, a ne treba da bude mnogo tvrdo.