Početna > Recepti > Recepti za kolače > Bakine kiflice sa džemom
Sastojci
1 jaje
250 g margarina
1 kašika masti ili maslaca
2 dl mleka
1/2 paketića kvasca
400 grama oštrog brašna
rendana kora od limuna (da se testo podmesi))
džema za filovanje
150 grama šećera u prahu
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Adilja
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U dublju posudu u kojoj ćete mesiti stavite jaje, omekšali margarin, mast (maslac), mlako mleko, kašičicu šećera i izmrvljeni kvasac, pa zatim sve pomešajte kašikom.
Dodajte brašno i rendanu koru od limuna, a možete staviti i jednu kesicu vanilin šećera. Zamesite testo i ostavite pola sata da odstoji.
Odstojalo testo premesite i podelite na 13 jednakih loptica. Svaku lopticu rastanjite oklagijom na veličinu manjega tanjira, presecite tako da dobijete četiri dela.
Na svaki deo stavite po malo džema (džem treba da je čvršći da ne bi iscureo) i uvijte kiflicu.
Kiflice poslažite u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta da blago porumene.
Pečene kiflice dok su još vruće uvaljajte u šećer u prahu i poslužite.
Komentari potrošača:
20.01.2019
Obožavam ovaj recept. Pravila sam ih više puta.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs