C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora
500 g mlevenih oraha
500 g šećera
cimet
3 C vanilin šećera
ulje
C šećer u prahu
200 g suvog grožđa

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina

Bakina suva pita

Divna ukusna pita sa orasima, suvim grožđem i cimetom koja nas vraća u detinjstvo.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 40 pitica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Ređamo tri kore u jednom rolatu, ukupno pet rolata, a možda i više zavisi od kora.

Ako imate više od 15 kora onda povećajte sastojke.

Prve dve kore se premazuju sa dve kašike ulja i dve kašike šećera, treću koru dve kašike ulja, tri kašike šećera, malo C vanilin šećera, malo cimeta, 1/5 mlevenih oraha stavite na 2/3 kore kao i grublje seckano suvo grožđe.

Ređate kore tako da je prema vama okrenuta kraća strana kora. Zarolajte i stavite u pleh, ponoviti postupak.

Peći na 180-200° C 20-30 min. Poprskati malp vodom pre pečenja i posle pečenja.

Kada je pečena poklopiti drugim plehom ili bilo čime i ostaviti 30 min da se potpari.

Nakon toga staviti vlažnu krpu preko pite i ostaviti 1h.

Ohladiti dobro i svaku stranu valjati u C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da odstoji dan dva tada je ukus još lepši. Ko ne voli cimet i suvo grožđe može da izbaci, ali ovu pitu vole i oni zato što nije jak ukus cimeta.