C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
500 g brašna (tip 500)
250 ml mleka
100 ml ulja
2 jaja
1/2 kockice svežeg kvasca (25 g) ili 30 g C suvog kvasca
1/2 kašičice soli
5 kašičica šećera
Nadev:
pekmez (po izboru)
Za premazivanje:
1 žumance
nekoliko kapi ulja
50 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Bakina štrudla sa pekmezom

Mekana bakina štrudla sa pekmezom je veoma ukusna, mekana i sočna.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U 250 ml mlakog mleka razmutiti sveži kvasac i dodati mu 1 kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-tak minuta.

Ako koristite suvi C kvasac pomešajte ga sa brašnom, bez prethodnog mešanja sa mlekom.

U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo.

Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi. Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.

Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati pekmezom. Urolati i ređati u pouljen pleh.

Rolate premazati žumancem u koje se stavi nekoliko kapi ulja.

Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi.

Rolate posipati C šećerom u prahu i poslužiti tople.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po želji možete dodati malo cimeta i C vanilin šećera u testo da bi lepše mirisala štrudla.