C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
35 g svežeg kvasca
300 ml mleka
700 - 800 g brašna
1 jaje + 1 žumance
malo rendane korice limuna
1 šolja ulja
1 kašičica soli
5 kašika šećera
Za fil:
600 g mlevenog maka
1 šolja mleka
6 kašika šećera
1 žumance za premazivanje
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Bakina štrudla sa makom

Slatka, meka štrudla s makom po proverenom bakinom receptu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Otopiti kvasac u toplom mleku, dodati po kašiku brašna i šećera i ostaviti na toplom da nadođe.

Umutiti žumanca i sa šećerom, pa dodati ulje i nadošli kvasac.

Postepeno dodavati brašno i mesiti testo. Testo treba da bude srednje meko.

Kada se umesi testo prekriti krpom i ostaviti na toplom.

U šerpicu sipati šolju mleka i kad proključa dodati mak i 6 kašika šećera. Kratko prokuvati stalno mešajući.

Testo podeliti u 2 jufke i svaku razvući na 1 prst debljine, premazati filom i uviti u štrudlu.

Gotove štrudle staviti u pleh i premazati umućenim žumancem.

Ostaviti još malo da odstoje, pa peći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Pečenu štrudlu posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata