burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Bakina štrudla sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

Za testo:

35 g svežeg kvasca

300 ml mleka

700 - 800 g brašna

1 jaje + 1 žumance

malo rendane korice limuna

1 šolja ulja

1 kašičica soli

5 kašika šećera

Za fil:

600 g mlevenog maka

1 šolja mleka

6 kašika šećera

1 žumance za premazivanje

C šećer u prahu za posipanje

Bakina štrudla sa makom

Koraci pripreme

Otopiti kvasac u toplom mleku, dodati po kašiku brašna i šećera i ostaviti na toplom da nadođe.

Umutiti žumanca i sa šećerom, pa dodati ulje i nadošli kvasac.

Postepeno dodavati brašno i mesiti testo. Testo treba da bude srednje meko.

Kada se umesi testo prekriti krpom i ostaviti na toplom.

U šerpicu sipati šolju mleka i kad proključa dodati mak i 6 kašika šećera. Kratko prokuvati stalno mešajući.

Testo podeliti u 2 jufke i svaku razvući na 1 prst debljine, premazati filom i uviti u štrudlu.

Gotove štrudle staviti u pleh i premazati umućenim žumancem.

Ostaviti još malo da odstoje, pa peći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Pečenu štrudlu posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Bakina štrudla sa makom

Koraci pripreme

Otopiti kvasac u toplom mleku, dodati po kašiku brašna i šećera i ostaviti na toplom da nadođe.

Umutiti žumanca i sa šećerom, pa dodati ulje i nadošli kvasac.

Postepeno dodavati brašno i mesiti testo. Testo treba da bude srednje meko.

Kada se umesi testo prekriti krpom i ostaviti na toplom.

U šerpicu sipati šolju mleka i kad proključa dodati mak i 6 kašika šećera. Kratko prokuvati stalno mešajući.

Testo podeliti u 2 jufke i svaku razvući na 1 prst debljine, premazati filom i uviti u štrudlu.

Gotove štrudle staviti u pleh i premazati umućenim žumancem.

Ostaviti još malo da odstoje, pa peći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Pečenu štrudlu posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept