C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
1 l mleka
1 kašika masti ili putera
20 g svežeg kvasca
1 kg brašna
Za fil:
200 g mlevenog maka
1 l mleka
5 kašika šećera
Za posipanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Bakina štrudla

Divna štrudla, stara koliko i moja baka.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca koja su prethodno umućena sa mašću (puterom).

Kvasac razmutiti u toplom mleku, pa sjediniti sa jajima. Postepeno dodavati brašno da bi se dobilo glatko meko testo koje ne sme da se lepi za ruke. Premazati testo sa malo ulja i ostaviti da naraste.

Za to vreme mak skuvati u mleku i zasladiti po ukusu.

Kada testo naraste napraviti 4 loptice i rastanjiti jednu po jednu na debljinu prsta. Filovati hladnim filom od maka pa uvitjati u veknice.

Ostaviti u plehu da odstoje još pola sata, pa peći na umerenoj temperaturi oko 40 minuta.

Kada je gotova, posuti je C prah šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata