Početna > Recepti > Recepti za kolače > Bakina baklava sa orasima
Sastojci
500 g kore za baklavu
500 g mlevenih oraha
4 kašike šećera
4 kašike C griza
2 kesice C vanilin šećera
250 ml ulja
250 ml piva
1 C prašak za pecivo
1 limun
1 kg šećera
1 l vode
suvo grožđe
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 20 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Pomešati pivo, ulje i C prašak za pecivo i tim prelivom prskati svaku koricu.
Od oraha, šećera, C griza i C vanilin šećera umešati i tim filom premazati svaku koricu.
Ređati po 3 kore i na tu treću naneti fil samo na kraju kore i posuti suvim grožđem.
Uviti, iseći na kocke i peći na 200 stepeni oko 15 min.
Skuvati vodu sa šećerom i time preliti baklavu.
U preliv dodati limun po želji isečen na kolutove.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Kada prelivate baklavu neka preliv bude hladan, a baklava vruća kako bi lepo upila.