C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kore za baklavu
500 g mlevenih oraha
4 kašike šećera
4 kašike C griza
2 kesice C vanilin šećera
250 ml ulja
250 ml piva
1 C prašak za pecivo
1 limun
1 kg šećera
1 l vode
suvo grožđe

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Bakina baklava sa orasima

Sočna, starinska baklava puna oraha.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati pivo, ulje i C prašak za pecivo i tim prelivom prskati svaku koricu.

Od oraha, šećera, C griza i C vanilin šećera umešati i tim filom premazati svaku koricu.

Ređati po 3 kore i na tu treću naneti fil samo na kraju kore i posuti suvim grožđem.

Uviti, iseći na kocke i peći na 200 stepeni oko 15 min.

Skuvati vodu sa šećerom i time preliti baklavu.

U preliv dodati limun po želji isečen na kolutove.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada prelivate baklavu neka preliv bude hladan, a baklava vruća kako bi lepo upila.