C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika brašna
1 kašika ulja
1 C prašak za pecivo
džem za premaz
3 C pudinga po želji
10 kašika šećera
1 C vanilin šećer
može i banana po želji

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Bakin rolat u kaputu od pudinga

Kolač koji je često pravila moja baka i koji me iznova i iznova vrati u detinjstvo.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca, pa ih dobro umutiti u čvrst sneg sa šećerom.

Zatim dodati suve sastojke, ulje i žumanca. Smesu razliti u pleh i peći nekih 20-tak min. na 220 C.

Vruć biskvit urolati u vlažnu krpu i posle par minuta premazati pekmezom.

Seći na tanje kriške i ređati u siru posudu.

Posebno skuvati 3 C po želji pudinga sa 10 kašika šećera i 1 C vanilin šećerom.

Skuvan puding preliti preko biskvita.

Ostaviti par sati da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata