C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
2 kesice vanilin šećera
3 šoljice šećera
3 šoljice ulja
2 šoljice kisele pavlake
5 šoljica brašna
300 g očišćenih višanja
šećer u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dijana

Bakin kolač sa višnjama

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Šoljice od 0,1 dl koristiti kao meru. 3 jaja umutiti sa 2 kesice vanilin šećera i u to dodati 3 šoljice šećera.

Umutiti da bude penasto, a zatim dodati 3 šoljice ulja i 2 šoljice kisele pavlake. Fino sjediniti, pa u to dodati 5 šoljica brašna.

Sipati u podmazan pleh, a preko testa poređati 300 g očišćenihi oceđenih višanja.

Višnje blago nožem utisnuti u testo i peći na 180 stepeni 45 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po želji posuti šećerom u prahu.