C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
200 g šećera
300 ml ulja
200 ml mleka
1 kašika C kakaoa
malo rendane korice limuna
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
400 g brašna

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Bakin kolač - Galete

Izuzetno meko pecivo - kako je glasila reklama na muzičkom toboganu, a mi jedva čekali i pomenutu emisiju i bakin kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Penasto umutiti jaja sa šećerom i C vanilin šećerom.

Uz stalno mućenje dodavati mleko, ulje i limunovu koricu.

U posebnoj činiji izmešati brašno i C prašak za pecivo, pa postepeno dodavati u smesu.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela. Jedan ostaje svetli, a u drugi dodati C kakao.

Aparat za galete zagrejati i nauljiti, po potrebi.

Većom kašikom sipati smesu u kalup i peći.

Služiti uz dodatke po želji, a može i bez dodataka.

Komentari potrošača:

20.02.2021
Sa medom su preukusne

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata