C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
13 kašika šećera
1,5 čaša ulja
1 čaša (200 ml) mleka
15 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
2 kesice C vanilin šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina

Bakin kolač

Tradicionalni recept koji se prenosi sa kolena na koleno za kolač detinjstva svakog od nas. Galete ili bakin kolač se kod nas sprema vrlo često.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i C vanilin šećerom.

Sipati ulje i mleko pa jos malo mutiti.

Brašno i C prašak za pecivo pomešati pa postepeno dodavati uz neprestano mućenje.

Ostaviti pola sata da odstoji i onda peći u presi za kolače.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata