C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
150 ml ulja
500 ml vode
300 g brašna
7 jaja
Za fil:
4 žumanca
3 kesice C pudinga od vanile (ili 1 veće pakovanje od 120 g)
2 l mleka
125 g margarina za kolače
12 kašika šećera
2 kesice C vanilin šećera
4 kašike brašna
50-70 g C šećera u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovica

Baka Verine princess krofne

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 50-60 komada
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Izrada testa:
Ulje i voda se zajedno stave u dublju šerpu da proključaju, zatim se šerpa skine sa vatre i doda se 300 g brašna, dobro izmeša varjačom i ostavi da se malo prohladi.

Zatim se doda jedno po jedno jaje i dobro sjedini varjačom. Kafenom kašikom se zahvata testo i reda u podmazan i brašnom posut pleh (ili se stavi papir za pečenje u pleh).

Testo,tj. krofnice se peku u dobro zagrejanoj rerni (200-220 stepeni) oko 10-15 minuta.

Fil:
Žumanca se umute sa šećerom, brašnom, C pudingom i C vanilin šećerom i malo mleka (od onih 2 l se odaspe 100-200 ml).

U drugu dublju šerpu se skuva mleko i kad krene da ključa skine se sa vatre, dodaju prethodno izmešani sastojci i vrati na isključenu ringlu, uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.

Zatim se doda margarin i još malo meša. Fil se ostavi da se prohladi.

Zatim se uz pomoć šprica za kolače fil ubacuje u krofne.

Na kraju se krofnice pospu C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Voditi računa da rerna bude baš dobro ugrejana pre nego što stavite testo da se peče (200-220 stepeni), da bi krofnice lepo narasle.