burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija

Bajadera

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

500 g kristal šećera

2 dl vode

250 g margarina

250 g mlevenih oraha

250 g mlevenog plazma keksa

1 C vanilin šećer

200 g čokolade

3 kašičice ulja

Bajadera

Koraci pripreme

U posudu za kuvanje staviti šećer, vanilin šećer i vodu, na laganoj vatri kuvati da se šećer otopi i ukuva, dok ne postane kao sirup, skloniti posudu sa šporeta (ne sme predugo ostati na ringli da šećer ne počne da se kristalizuje), dodati 250 g margarina promešati da se i margarin otopi.

Masi dodati ostale sastojke mleveni keks i mlevene orahe, sve dobro promešati i podeliti masu u dve činije na jednake delove.

U jednoj činiji dodati 100 g otopljene čokolade na pari i dobro promešati da cela masa dobije tamniju boju od čokolade. Ostaviti da se sasvim malo ohladi i zatim na ravnoj podlozi ili plehu veličine 20 x 28 cm, staviti prvo tamniji deo mase, poravnati rukom ili uz pomoć kese ili pek papira da masa bude jednake debljine, zatim preko dodati tamniji deo mase i takođe lepo poravnati da masa bude svuda jednako raspoređena.

Za glazuru upotrebiti 100 g crne čokolade i 3 kašičice ulja, otopiti čokoladu na pari i preliti ravnomerno kolač da čitava površina bude ravnomerno pokrivena čokoladnom glazurom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Bajadera

Koraci pripreme

U posudu za kuvanje staviti šećer, vanilin šećer i vodu, na laganoj vatri kuvati da se šećer otopi i ukuva, dok ne postane kao sirup, skloniti posudu sa šporeta (ne sme predugo ostati na ringli da šećer ne počne da se kristalizuje), dodati 250 g margarina promešati da se i margarin otopi.

Masi dodati ostale sastojke mleveni keks i mlevene orahe, sve dobro promešati i podeliti masu u dve činije na jednake delove.

U jednoj činiji dodati 100 g otopljene čokolade na pari i dobro promešati da cela masa dobije tamniju boju od čokolade. Ostaviti da se sasvim malo ohladi i zatim na ravnoj podlozi ili plehu veličine 20 x 28 cm, staviti prvo tamniji deo mase, poravnati rukom ili uz pomoć kese ili pek papira da masa bude jednake debljine, zatim preko dodati tamniji deo mase i takođe lepo poravnati da masa bude svuda jednako raspoređena.

Za glazuru upotrebiti 100 g crne čokolade i 3 kašičice ulja, otopiti čokoladu na pari i preliti ravnomerno kolač da čitava površina bude ravnomerno pokrivena čokoladnom glazurom.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept