burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija

Bajadera sa kikirikijem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

300 g šećera

200 ml vode

200 g margarina

300 g mlevenog kikirikija bez soli

300 g mlevenog keksa

50 g tamne čokolade ili 2 kašike C kakaoa

Za preliv:

150 g posne čokolade

malo ulja

Bajadera sa kikirikijem

Koraci pripreme

Šećer i vodu kuvati 5 minuta pa dodati margarin i sačekati da se rastopi.

Zatim dodati kikiriki i keks postepeno i izmešati da se dobije sjedinjena masa srednje gustine.

Odvojiti 1/3 smese i umešati 50 g istopljene čokolade ili C kakao.

Svetlu smesu podeliti na 2 jednaka dela.

Manji plitki pleh obložiti providnom folijom, sipati jedan deo svetle smese, poravnati i dobro pritisnuti da se masa stegne.

Preko svetle mase sipati tamni deo smese, isto pritiskati i poravnati pa na kraju na isti način preko tamne mase naneti drugi svetli deo smese.

Za preliv čokoladu istopiti sa malo ulja i preliti ohlađenu bajaderu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Bajadera sa kikirikijem

Koraci pripreme

Šećer i vodu kuvati 5 minuta pa dodati margarin i sačekati da se rastopi.

Zatim dodati kikiriki i keks postepeno i izmešati da se dobije sjedinjena masa srednje gustine.

Odvojiti 1/3 smese i umešati 50 g istopljene čokolade ili C kakao.

Svetlu smesu podeliti na 2 jednaka dela.

Manji plitki pleh obložiti providnom folijom, sipati jedan deo svetle smese, poravnati i dobro pritisnuti da se masa stegne.

Preko svetle mase sipati tamni deo smese, isto pritiskati i poravnati pa na kraju na isti način preko tamne mase naneti drugi svetli deo smese.

Za preliv čokoladu istopiti sa malo ulja i preliti ohlađenu bajaderu.

Autor

Dragana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept