C Slatka tradicija

Sastojci
300 g šećera
200 ml vode
200 g margarina
300 g mlevenog kikirikija bez soli
300 g mlevenog keksa
50 g tamne čokolade ili 2 kašike C kakaoa
Za preliv:
150 g posne čokolade
malo ulja

Naši proizvodi
Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Bajadera sa kikirikijem

Ukusne posne bajadere sa kikirikijem.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Šećer i vodu kuvati 5 minuta pa dodati margarin i sačekati da se rastopi.

Zatim dodati kikiriki i keks postepeno i izmešati da se dobije sjedinjena masa srednje gustine.

Odvojiti 1/3 smese i umešati 50 g istopljene čokolade ili C kakao.

Svetlu smesu podeliti na 2 jednaka dela.

Manji plitki pleh obložiti providnom folijom, sipati jedan deo svetle smese, poravnati i dobro pritisnuti da se masa stegne.

Preko svetle mase sipati tamni deo smese, isto pritiskati i poravnati pa na kraju na isti način preko tamne mase naneti drugi svetli deo smese.

Za preliv čokoladu istopiti sa malo ulja i preliti ohlađenu bajaderu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata