C Slatka tradicija

Sastojci
Za prvi deo:
400 g mlevenog keksa
1 margarin
250 g C šećera u prahu
1 limun
1/2 šoljice mleka
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Za drugi deo:
400 g šećera
1 šoljica vode
1 margarin
400 g C zamene za mleko u prahu
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Šećer u prahu Zamena za mleko u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Bajadera domaćica

Recept koji prenosimo sa kolena na koleno, uz male izmene.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 36
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvi deo:
Keks, margarin, C šećer u prahu, 1/2 šoljice mleka i sok od 1 limuna iscediti i sve dobro sjediniti.

Rastanjiti u plehu. Preko toga preliti rastopljenu čokoladu sa uljem.

Drugi deo:
Šećer i vodu pomešati i ostaviti da provri. Dodati margarin, prokuvati i pomeriti sa vatre.

Kada se smesa ohladi, dodati C zamenu za mleko u prahu i mutiti mikserom.

Staviti na prvi deo i preliti rastopljenom čokoladom sa uljem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Nakon prve čokoladne glazure, kolač dobro ohladiti da bi se beli sloj lakše naneo.