Početna > Recepti > Recepti za kolače > Bajadera
Sastojci
500 g šećera
200 ml vode
250 g margarina
300 g mlevenih oraha
300 g mlevenog keksa
100 g čokolade
2 C vanilin šečera
Glazura:
100 g čokolade
3 kašike ulja
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U šerpu staviti vodu, šećer i margarin. Pustiti da proključa uz povremeno mešanje.
Od trenutka ključanja kuvati 6-7 minuta na srednjoj temperaturi. U smesu dodati orahe i keks, lepo sjediniti i podeliti na dva jednaka dela.
U jedan deo staviti čokoladu, a u drugi C vanilin šećer.
Nauljiti tepsiju dimenzije 30x20. Najpre staviti tamni deo bajadere, potom svetli.
Otopiti čokoladu sa 3 kašike ulja i preliti preko bajadere.
Ostaviti u hladnoj prostoriji 2-3h i seći.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs