Početna > Recepti > Recepti za kolače > Bajadera
Sastojci
Za smesu:
200 ml vode
200 g maslaca
200 g šećera
1 kesica C vanilinog šećera
400 g mlevenog keksa
300 g mlevenih oraha
100 g čokolade za kuvanje
Za glazuru:
150 g čokolade za kuvanje
6 kašika ulja
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U posudu na šporetu sipati vodu, te dodati maslac naseckan na manje komade, šećer i C vanilin šećer.
Sve zagrejati uz mešanje da se sastojci otope.
U veliku posudu sipati mleveni keks i mlevene orahe pa ih izmešati.
Napraviti u njima malu rupu, te u nju sipati otopljene sastojke.
Špatulom sve dobro izmešati da se dobije fina ujednačena smesa.
Podeliti smesu na dva jednaka dela.
Istopiti čokoladu za kuvanje i sipati u jednu polovinu smese.
I tu smesu izmešati da postane jednolična.
Tepsiju dimenzija 35x20 centimetara namazati uljem.
Na dno prvo staviti čokoladni (tamniji) sloj pa dobro izravnjati.
Naneti svetli sloj na tamni i oprezno ga rasporediti i izravnjati.
Glazura:
Za glazuru na pari otopiti čokoladu za kuvanje sa uljem i sipati preko svetlog sloja.
Kolač ide na hlađenje u frižider preko noći pre sečenja i posluživanja.
Seći na pravougaonike po želji, dimenzija oko 4x2 centimetra.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs