C Slatka tradicija

Sastojci
Za smesu:
200 ml vode
200 g maslaca
200 g šećera
1 kesica C vanilinog šećera
400 g mlevenog keksa
300 g mlevenih oraha
100 g čokolade za kuvanje
Za glazuru:
150 g čokolade za kuvanje
6 kašika ulja

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Bajadera

Ima mnogo različitih recepata za ovu divnu poslasticu, ali uglavnom sadrže ogromne količine šećera. Otkako sam otkrila ovaj recept samo po njemu pravim!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu na šporetu sipati vodu, te dodati maslac naseckan na manje komade, šećer i C vanilin šećer.

Sve zagrejati uz mešanje da se sastojci otope.

U veliku posudu sipati mleveni keks i mlevene orahe pa ih izmešati.

Napraviti u njima malu rupu, te u nju sipati otopljene sastojke.

Špatulom sve dobro izmešati da se dobije fina ujednačena smesa.

Podeliti smesu na dva jednaka dela.

Istopiti čokoladu za kuvanje i sipati u jednu polovinu smese.

I tu smesu izmešati da postane jednolična.

Tepsiju dimenzija 35x20 centimetara namazati uljem.

Na dno prvo staviti čokoladni (tamniji) sloj pa dobro izravnjati.

Naneti svetli sloj na tamni i oprezno ga rasporediti i izravnjati.

Glazura:
Za glazuru na pari otopiti čokoladu za kuvanje sa uljem i sipati preko svetlog sloja.

Kolač ide na hlađenje u frižider preko noći pre sečenja i posluživanja.

Seći na pravougaonike po želji, dimenzija oko 4x2 centimetra.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Držati u frižideru i izvaditi da se opusti par minuta pre svakog sečenja.