burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Bajadera

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za smesu:

200 ml vode

200 g maslaca

200 g šećera

1 kesica C vanilinog šećera

400 g mlevenog keksa

300 g mlevenih oraha

100 g čokolade za kuvanje

Za glazuru:

150 g čokolade za kuvanje

6 kašika ulja

Bajadera

Koraci pripreme

U posudu na šporetu sipati vodu, te dodati maslac naseckan na manje komade, šećer i C vanilin šećer.

Sve zagrejati uz mešanje da se sastojci otope.

U veliku posudu sipati mleveni keks i mlevene orahe pa ih izmešati.

Napraviti u njima malu rupu, te u nju sipati otopljene sastojke.

Špatulom sve dobro izmešati da se dobije fina ujednačena smesa.

Podeliti smesu na dva jednaka dela.

Istopiti čokoladu za kuvanje i sipati u jednu polovinu smese.

I tu smesu izmešati da postane jednolična.

Tepsiju dimenzija 35x20 centimetara namazati uljem.

Na dno prvo staviti čokoladni (tamniji) sloj pa dobro izravnjati.

Naneti svetli sloj na tamni i oprezno ga rasporediti i izravnjati.

Glazura:
Za glazuru na pari otopiti čokoladu za kuvanje sa uljem i sipati preko svetlog sloja.

Kolač ide na hlađenje u frižider preko noći pre sečenja i posluživanja.

Seći na pravougaonike po želji, dimenzija oko 4x2 centimetra.

Naši proizvodi

Bajadera

Koraci pripreme

U posudu na šporetu sipati vodu, te dodati maslac naseckan na manje komade, šećer i C vanilin šećer.

Sve zagrejati uz mešanje da se sastojci otope.

U veliku posudu sipati mleveni keks i mlevene orahe pa ih izmešati.

Napraviti u njima malu rupu, te u nju sipati otopljene sastojke.

Špatulom sve dobro izmešati da se dobije fina ujednačena smesa.

Podeliti smesu na dva jednaka dela.

Istopiti čokoladu za kuvanje i sipati u jednu polovinu smese.

I tu smesu izmešati da postane jednolična.

Tepsiju dimenzija 35x20 centimetara namazati uljem.

Na dno prvo staviti čokoladni (tamniji) sloj pa dobro izravnjati.

Naneti svetli sloj na tamni i oprezno ga rasporediti i izravnjati.

Glazura:
Za glazuru na pari otopiti čokoladu za kuvanje sa uljem i sipati preko svetlog sloja.

Kolač ide na hlađenje u frižider preko noći pre sečenja i posluživanja.

Seći na pravougaonike po želji, dimenzija oko 4x2 centimetra.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept