C Slatka tradicija

Sastojci
Prvi sloj:
100 g čokolade za kuvanje
120 ml vode
100 g šećera
50 g margarina
1 C vanilin šećer
180 g mlevenog keksa
180 g mlevenih oraha
Drugi sloj:
120 ml vode
120 g šećera
1 C vanilin šećer
70 g margarina
180 g mlevenog keksa
180 g mlevenih oraha
Glazura:
25 ml vode
25 g šećera
40 g margarina
125 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Bajadera

Jednostavno, a ukusno.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Prvi sloj:
U šerpu staviti vodu, šećer i C vanilin šećer i staviti na ringlu da proključaju, zatim dodati margarin i čokoladu.

Skloniti šerpu sa ringle i dodati mlevene orahe i keks i sve dobro sjediniti.

Gotovu smesu prebaciti u željenu posudu i ravnomerno je rasporediti.

Drugi sloj:
Ponoviti postupak kao i za prvi sloj samo bez čokolade.

Za glazuru samo sjediniti/istopiti čokoladu, vodu, margarin i šećer.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Gotove smese rasporediti u posudu dok su vruće i dok to radite ruke pokvasite sa malo vode da vam se ne bi lepile za prste.