C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 jaja
200 g šećera
1 C vanilin šećer
100 ml mleka
100 ml ulja
1 C prašak za pecivo
4 kašike C kakao praha
250 g brašna
2 C pudinga od čokolade
7 kašika šećera
900 ml mleka
Preliv:
400 ml kisele pavlake
150 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah Puding čokolada Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Angelinin kolač

Veoma brz, izdašan i ukusan kolač, a pri tome i jeftin.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati C puding po upustvu na kesici u 900 ml mleka, pa ostaviti da se ohladi. Odvojiti belanca od žumanca.

Umutiti prvo penasto belanca sa šećerom i C vanilin šećerom, pa onda žumanca, u njih dodajte mleko, ulje pa spojiti sa belancima i dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo, pa sjediniti kašikom, ne mikserom.

Tepsiju broj 36 pouljiti i pobrašnati i sipati smesu u pleh.

Kašikom polako sipati sav ohlađen puding svuda po smesi od jaja, pa onda stavite u zagrejanu rernu i pecite 20 minuta na 180°C.

Pavlaku i C šećer u prahu izmešati i premazati kolač, pa ga vratite u rernu još 5 minuta.

Kada se ohladi, seći na kocke i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata