C Slatka tradicija

Sastojci
1 margarin
4 žumanca
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera
4 kašike šećera
400 g brašna
1 kg jabuka
700 ml mleka
2 C čvrstina
200 g šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana

Američka pita od jabuka

Pripremiti okruglu tepsiju oko 28cm, jabuke,margarin, jaja, C vanilin šećer, C čvrstin, mleko.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Oljuštiti jabuke i iseckati ih na kockice i malo prodinstati sa šećerom.

Zamesiti žumanca sa šećerom, dodati margarin, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i brašno.

Ostaviti deo testa za odozgo, a ostalo testo razvući po dnu i po obodu tepsije oko 4 cm.

Sipati jabuke po dnu, a preko jabuka gusto skuvan C čvrstin u mleku sa C vanilin šećerom i šećerom, poravnati i izrendati preostalo testo preko pite.

Peći na 180 stepeni oko pola sata.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

C čvrstin ili C puding se može koristiti u ovom kolaču samo jednu više kesicu dodati nego što piše jer mora da bude čvršće.