burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija

Ala Moskva šnit na moj način

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za 4 kore:

20 komada belanaca

300 g šećera

100 g mlevenog keksa

300 g mlevenih lešnika

2 kesice C puding od vanile

Za fil:

20 komada žumanaca

20 kašika šećera

4 kesice C puding od vanile

700 ml mleka

2 kesice C vanilin šećera

250 g maslaca

500 ml slatke pavlake

Dodatno:

500 g višanja

500 g ananasa

lešnik za ukrašavanje

Ala Moskva šnit na moj način

Koraci pripreme

Ova količina namirnica za kore je predviđena za 2 kore, koje se peku u plehu od rerne. Posle kore presecite na pola da bi dobili 4 kore.

Možete svaku koru da pečete posebno ali je na ovaj način brže.

U odgovarajuću posudu stavite polovinu belanaca, trun soli, i mutite mikserom uz postepeno dodavanje polovinu količine šećera i vanilin šećera.

Belanca mutite dok ne dobijete šam koji ne curi. Dodajte polovinu keksa, lešnika i prah za puding.

Sve lagano promešajte i izlite u pleh od rerne obložen papirom za pečenje.

Koru pecite na temperaturi od 200 C stepeni 12 minuta. Ovo ponovite još jednom.

Kore ostavite da se ohlade i odvojite lagano papir.

Kore presecite na pola i ukrojite, jer vam trebaju 4 kore.

Za fil žumanca stavite u odgovarajuću posudu, dodajte šećer i umutite ih da pobele.

Dodajte prah za puding i malo mlakog mleka da bi se masa rastvorila i bila tečna.

Ostatak mleka stavite da se zagreva i u mlako mleko dodajte žumanca uz stalno mešanje žicom, sve dok se ne skuva i postane gusta smesa.

Fil će biti jako gust, ali tako treba. U vruć krem umešajte maslac mikserom dok se ne rastopi i dobijete glatku kremu.

Pokrite fil providnom folijom, da se ne bi uhvatila korica, i stavite u frižider da se ohladi.

Posebno umutite slatku pavlaku po uputstvu sa pakovanja i umešajte je u ohladjen krem.

Fil podelite na 4 dela.

Višnje ako su bile zamrznute stavite da se otope u cediljku i na taj način će se ujedno i ocediti od soka.

Ananas ako je iz konzerve stavite u cediljku da se ocedi od soka.

Lešnike prepecite u rerni, samo pazite da vam ne pregore. Očistite im ljusku i sameljite.

Ostavite deo lešnika i krupno iseckajte ili sameljite što će vam trebati za ukrašavanje.

Filovanje:
Na tacnu stavite prvu koru i namažite je tanko filom. Preko poredjajte 2/3 višanja i nanesite ostatak fila za prvi red.

Stavite drugu koru, ponovite postupak sa filom, poredjajte 2/3 ananasa i fil za drugi red.

Sada stavite treću koru, ponovite postupak sa filom i nanesite mešavinu višanja i anasa.

Preko nanesite ostatak fila za treći red. Na kraju stavite četvrtu koru koju obilno premažite odozgo i okolo četvrtim delom fila.

Tortu dodatno pospite krupno mlevenim ili seckanim lešnicima.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Ala Moskva šnit na moj način

Koraci pripreme

Ova količina namirnica za kore je predviđena za 2 kore, koje se peku u plehu od rerne. Posle kore presecite na pola da bi dobili 4 kore.

Možete svaku koru da pečete posebno ali je na ovaj način brže.

U odgovarajuću posudu stavite polovinu belanaca, trun soli, i mutite mikserom uz postepeno dodavanje polovinu količine šećera i vanilin šećera.

Belanca mutite dok ne dobijete šam koji ne curi. Dodajte polovinu keksa, lešnika i prah za puding.

Sve lagano promešajte i izlite u pleh od rerne obložen papirom za pečenje.

Koru pecite na temperaturi od 200 C stepeni 12 minuta. Ovo ponovite još jednom.

Kore ostavite da se ohlade i odvojite lagano papir.

Kore presecite na pola i ukrojite, jer vam trebaju 4 kore.

Za fil žumanca stavite u odgovarajuću posudu, dodajte šećer i umutite ih da pobele.

Dodajte prah za puding i malo mlakog mleka da bi se masa rastvorila i bila tečna.

Ostatak mleka stavite da se zagreva i u mlako mleko dodajte žumanca uz stalno mešanje žicom, sve dok se ne skuva i postane gusta smesa.

Fil će biti jako gust, ali tako treba. U vruć krem umešajte maslac mikserom dok se ne rastopi i dobijete glatku kremu.

Pokrite fil providnom folijom, da se ne bi uhvatila korica, i stavite u frižider da se ohladi.

Posebno umutite slatku pavlaku po uputstvu sa pakovanja i umešajte je u ohladjen krem.

Fil podelite na 4 dela.

Višnje ako su bile zamrznute stavite da se otope u cediljku i na taj način će se ujedno i ocediti od soka.

Ananas ako je iz konzerve stavite u cediljku da se ocedi od soka.

Lešnike prepecite u rerni, samo pazite da vam ne pregore. Očistite im ljusku i sameljite.

Ostavite deo lešnika i krupno iseckajte ili sameljite što će vam trebati za ukrašavanje.

Filovanje:
Na tacnu stavite prvu koru i namažite je tanko filom. Preko poredjajte 2/3 višanja i nanesite ostatak fila za prvi red.

Stavite drugu koru, ponovite postupak sa filom, poredjajte 2/3 ananasa i fil za drugi red.

Sada stavite treću koru, ponovite postupak sa filom i nanesite mešavinu višanja i anasa.

Preko nanesite ostatak fila za treći red. Na kraju stavite četvrtu koru koju obilno premažite odozgo i okolo četvrtim delom fila.

Tortu dodatno pospite krupno mlevenim ili seckanim lešnicima.

Autor

Snežana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept