C Slatka tradicija

Sastojci
Za 4 kore:
20 komada belanaca
300 g šećera
100 g mlevenog keksa
300 g mlevenih lešnika
2 kesice C puding od vanile
Za fil:
20 komada žumanaca
20 kašika šećera
4 kesice C puding od vanile
700 ml mleka
2 kesice C vanilin šećera
250 g maslaca
500 ml slatke pavlake
Dodatno:
500 g višanja
500 g ananasa
lešnik za ukrašavanje

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Ala Moskva šnit na moj način

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Ova količina namirnica za kore je predviđena za 2 kore, koje se peku u plehu od rerne. Posle kore presecite na pola da bi dobili 4 kore.

Možete svaku koru da pečete posebno ali je na ovaj način brže.

U odgovarajuću posudu stavite polovinu belanaca, trun soli, i mutite mikserom uz postepeno dodavanje polovinu količine šećera i vanilin šećera.

Belanca mutite dok ne dobijete šam koji ne curi. Dodajte polovinu keksa, lešnika i prah za puding.

Sve lagano promešajte i izlite u pleh od rerne obložen papirom za pečenje.

Koru pecite na temperaturi od 200 C stepeni 12 minuta. Ovo ponovite još jednom.

Kore ostavite da se ohlade i odvojite lagano papir.

Kore presecite na pola i ukrojite, jer vam trebaju 4 kore.

Za fil žumanca stavite u odgovarajuću posudu, dodajte šećer i umutite ih da pobele.

Dodajte prah za puding i malo mlakog mleka da bi se masa rastvorila i bila tečna.

Ostatak mleka stavite da se zagreva i u mlako mleko dodajte žumanca uz stalno mešanje žicom, sve dok se ne skuva i postane gusta smesa.

Fil će biti jako gust, ali tako treba. U vruć krem umešajte maslac mikserom dok se ne rastopi i dobijete glatku kremu.

Pokrite fil providnom folijom, da se ne bi uhvatila korica, i stavite u frižider da se ohladi.

Posebno umutite slatku pavlaku po uputstvu sa pakovanja i umešajte je u ohladjen krem.

Fil podelite na 4 dela.

Višnje ako su bile zamrznute stavite da se otope u cediljku i na taj način će se ujedno i ocediti od soka.

Ananas ako je iz konzerve stavite u cediljku da se ocedi od soka.

Lešnike prepecite u rerni, samo pazite da vam ne pregore. Očistite im ljusku i sameljite.

Ostavite deo lešnika i krupno iseckajte ili sameljite što će vam trebati za ukrašavanje.

Filovanje:
Na tacnu stavite prvu koru i namažite je tanko filom. Preko poredjajte 2/3 višanja i nanesite ostatak fila za prvi red.

Stavite drugu koru, ponovite postupak sa filom, poredjajte 2/3 ananasa i fil za drugi red.

Sada stavite treću koru, ponovite postupak sa filom i nanesite mešavinu višanja i anasa.

Preko nanesite ostatak fila za treći red. Na kraju stavite četvrtu koru koju obilno premažite odozgo i okolo četvrtim delom fila.

Tortu dodatno pospite krupno mlevenim ili seckanim lešnicima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu pravite dan ranije. Stavite je u frižider da se ohladi i ukusi povežu. Sutradan tortu secite po želji i poslužite.