C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
3 jaja
250 g šećera
200 ml ulja
300 ml mleka
250 g brašna
1 C vanilin šećer
C prašak za pecivo
150 g mlevenih oraha
3 kašike ruma
Za preliv:
100 g čokolade
125 g putera
150 g šećera
100 ml mleka
1 C vanilin šećer
3 kašike ruma
125 g mlevenih oraha

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Divna

Agata kocke

Odličan kolač od oraha, čokolade i ruma. Nije za balansiranu ishranu jer sigurno destabilizuje struk i nivo šećera. Ali zadovoljstvo nema cenu!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo umutiti sneg od belanaca.

Zatim žumanca sa šećerom pa dodati ulje, mleko i brašno. Lagano umešati špatulom orahe, pa sneg od belanaca.

Izliti u pleh 38x26 cm obložen pek papirom, da bude dublji jer ima dosta mase, a i naraste u pečenju.

Peći na 160 C oko pola sata.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Isecite kolač kada se ohladi.