C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml mleka
200 ml vode
1 kašičica šećera
1 kvasac (može i C suvi kvasac)
1 kašičica soli
180 ml ulja
600 g brašna
200 g krem sira
200 g salame/šunkarice
3 kuvana jaja
origano
kečap
susam

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tinda

Zemičke

Najmekše zemičke punjene slanim filom, idealne za rođendane i slavlja.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 35
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu staviti kvasac, mlako mleko, vodu i šećer.

Kada kvasac nadođe dodati so, ulje i brašno.

Umesiti testo, razviti ga i iseći na kocke tako da ih bude 35 ili 24 ako želite da budu veće.

Testo obavetno razviti na pouljenoj površini i zemičke praviti pouljenim rukama.

Za fil izrendati salamu i jaja i pomešati sa krem sirom pa dodati origano po ukusu.

Svaku kocku testa filovati na dlanu, sipati malo kečapa, zatvoriti i okrenuti mesto gde je zatvorena na dno pouljenog pleha.

Posuti zemičke susamom i peći na 220 stepeni u rerni dok lepo ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata