C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
500 g brašna
2 dl mlakoga mleka
50 g šećera
prstohvat soli
C suvi kvasac
2 jajeta
120 g putera ili margarina
1 belance za premazivanje
kristal šećer za ukras

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Zec koji sedi

Presladak je.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

1 kašiku šećera sa izmrvljenim kvascem dodajte u mlako mleko. Ostavite kvasac da se aktivira.

U posudu stavite brašno, jaja, smesu od mleka i kvasca , so i otopljen puter. Umesite testo, prekrijte ga i ostavite da odstoji oko 50 minuta na toplom. Na podlogu pospite brašno, premesite testo pa formirajte loptu.

Zeke pravite tako što oko jedne loptice testa uvijete 1 rastanjeni valjčić testa.

Valjčić uvijete dva puta i krajeve spustite na sto. Krajeve testa lagano pritisnete jagodicama prsta i izgledaće kao zekine uši.

Gotove zeke stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje u predhodno zagrejanu rernu na 160 stepeni.

Zeke premažite belancetom pa na repove zečića pospite krupan šećer.

Pecite oko 20 minuta, a pečene zeke pospite C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata