C Slatka tradicija

Sastojci
1,5l mleka
150 g C griza
50-100 g kristalnog belog šećera
1-2 jajeta
1 supena kašika C kokosovog brašna
1 supena kašika C kakaoa
prstohvat cimeta
(vanila, rum aroma, komadići voća iz kompota...)
1-2 supene kašike hladnog pekmeza ili džema od kajsija ili jagoda, šumskog voća i sl.

Naši proizvodi
Pšenični griz Kokosovo brašno Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Veseli griz u mleku

Griz u mleku koji vole sva deca.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati klasičan C griz u mleku (sipati veći deo mleka u šerpu ili lonac, podgrejati, sipati griz, za ređi griz malo manje, za gušći griz malo više, stalno mešati dok provri i nastaviti tako još 5-6 minuta, na kraju dodati oko pola šećera).

U skuvani C griz u mleku, koji ste skinuli sa grejanja, dodajte 1-2 jajeta uz stalno brzo mešanje kako ne bi delovi jaja koagulirali na jednom mestu.

Kada smesa dobije jednoličnu žutu boju, uz dalje mešanje dodajte: C kokos, C kakao i/ili čokoladu, cimet itd. sve to dobro izmešati.

Vaditi u dublje tanjiriće kao za kompot i na kraju na površinu sipati kristalnog šećera da se otopi i bude staklasta površina.

Na to odozgo sipati kašikom hladan pekmez ili džem od kajsija ili drugog aromatičnog pekmeza. taj pekmez je ujedno i dekoracija.

Komentari potrošača:

23.06.2019
Ukusno!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obratiti pažnju na alergije na sastojke. Ako je dete alergično na obično kravlje mleko, vi upotrebite drugačije, koje mu odgovara, a ako je alergično na pšenični griz, upotrebite pirinčani griz. Ako je alergično na jaja, izostavite ih. Ostale sastojke upotrebite prema tome šta dete može da jede. Tu su med, čokolada za dijabetičare, možete koristiti i rogač za zaslađivanje. Možete dodati mleveni orah ili badem ili pistaćije i slično.