C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml kokosovog mleka
30 g posne čokolade za kuvanje
1 kašika C Kakao praha
1/2 do 1 ravne kašičice šećera (zavisno od toga koliko je čokolada slatka)
malo C Vanilin šećera
prstohvat soli

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Vegetarijanka u kuhinji

Veganska topla čokolada

Neodoljivi čokoladni napitak sa kokosovim mlekom.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 2
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U manju šerpu staviti izlomljenu čokoladu, pa dodati C Kakao prah i 100 ml mleka.

Kuvati na laganoj vatri dok se čokolada ne istopi.

Zatim, dodati ostatak mleka, prstohvat soli, pa uz mešanje kuvati još nekoliko minuta.

Na kraju dodati šećer i C Vanilin šećer, pa mešati još nekoliko minuta.

Čokolada će malo početi da se zgušnjava, tada je sklonite sa šporeta i sipajte u šolju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata