C Slatka tradicija

Sastojci
1 jaje
1 prstohvat soli
1 čaša kiselog mleka
1 kašika kisele pavlake
1 kašičica C praška za pecivo
6 kašika brašna
1 kašika C griza
Za prženje:
po potrebi ulje
Za valjanje uštipaka:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Pšenični griz Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Uštipci sa kiselim mlekom

Mekani i ukusni.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U odgovarajuću posudu ulupati jaje, posoliti, izmešati.

Potom dodati kiselo mleko, kiselu pavlaku, brašno pomešano sa C praškom za pecivo, umešati C griz i sve izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

U manju šerpu uliti ulje (malo više, bar dva prsta), zagrejati i kašikom vaditi uštipke, spuštati ih u zagrejano ulje.

Pržiti dok ne porumene sa obe strane.

Odlagati ih na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

Uštipke uvaljati u C šećer u prahu, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Smesa za uštipke je univerzalna tako da možete služiti i kao slatku varijantu sa C šećerom u prahu, džemom ili kremom, ili kao slanu varijantu sa sirom po želji.