C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
180 g šećera
100 ml mleka
100 ml ulja
250 g brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
malo naribane korice limuna
1,5 kašika C kakaoa praha (za braon koru)
1 kašika ruma
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kakao prah Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Uskršnji zeka kolač

Prelep dekorativni kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Umutite belanca u čvrst šam uz postepeno dodavanje šećera. Dodajte jedno po jedno žumance, zatim mleko, ulje i naribanu koricu limuna.

Na kraju umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Zatim testo podelite na 1/3 i 2/3 (najbolje da izmerite na vagici).

U jednu trećinu smese umešajte kakao i rum, sipajte u podmazan pleh (20x30 cm) i ispecite koru. Preostale 2/3 smese čuvajte u frižideru dok se ne ispeče tamna korica.

Kad se braon korica malo prohladi, izvadite zeke uz pomoć modlice (zeku možete nacrtati i na kartonu, zatim stavite karton na koru i nožem pažljivo iseći oko modela).

Duguljasti kalup obložite papirom za pečenje i poređajte zeke uspravno po sredini, jedan pored drugoga.

Prelijte žutom smesom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 25-30 minuta.

Ostavite kolač da se malo prohladi u kalupu, pa ga zatim pažljivo okrenite na tanjir.

Pospite C šećerom u prahu i isecite na šnitice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata