burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija15

Uskršnji kolač iznenađenja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

1/4 l mleka

100 g margarina

1/2 kg brašna

1 C suvi kvasac

90 g šećera

1 C vanilin šećer

ribana korica 1 limuna

2 jaja

1 žumanac

1. fil (mak):

150 g mlevenog maka

30 g šećera

3 kašike prezli

4 kašike mleka

1 belanac

malo cimeta

2. fil (lešnik):

150 g mlevenog lešnika

30 g šećera

3 kašike prezli

4 kašike mleka

1 belanac

malo cimeta

malo arome od vanile

3. fil (sir):

180 g svežeg sira (manje masnog)

25 g šećera

1 vanilin šećer C

1 žumanac

1 kašika praha pudinga od vanile C

4. fil (pekmez):

150 g pekmeza od šljiva

25 g šećera

3 kašike ruma

prstohvat cimeta

Za posipanje:

C šećer u prahu

Uskršnji kolač iznenađenja

Koraci pripreme

Brašno pomešajte sa C suvim kvascem.

Dodajte ostale sastojke i mešavinu toplog mleka i masnoće i sve umesite mikserom prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo.

Ostavite testo pokriveno da odstoji na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup i pospite brašnom.

Napraviti 4 fila tako što ćete izmešati za svaki, navedene sastojke.

Testo podeliti na 4 jednaka dela. Svaki deo podeliti na još 6. Sada svaki deo razvaljati i staviti malo fila pa uviti u buhtlicu.

Od svakog fila treba da vam ispadne po 6 buhtlica. Poređajte buhtlice naizmenično u pripremljenu formu.

Otopite maslac u maloj šerpi. Premažite buhtle time i ostavite ih još jednom da nadođu 30 minuta. U međuvremenu zagrejte rernu.

Nakon toga stavite na rešetku u donjoj trećini rerne da se peče. Peći na 180 C, oko 45 minuta.

Zatim kolač ostaviti u formi da se hladi nekih 30 min, onda ga izvaditi i posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Uskršnji kolač iznenađenja

Koraci pripreme

Brašno pomešajte sa C suvim kvascem.

Dodajte ostale sastojke i mešavinu toplog mleka i masnoće i sve umesite mikserom prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo.

Ostavite testo pokriveno da odstoji na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup i pospite brašnom.

Napraviti 4 fila tako što ćete izmešati za svaki, navedene sastojke.

Testo podeliti na 4 jednaka dela. Svaki deo podeliti na još 6. Sada svaki deo razvaljati i staviti malo fila pa uviti u buhtlicu.

Od svakog fila treba da vam ispadne po 6 buhtlica. Poređajte buhtlice naizmenično u pripremljenu formu.

Otopite maslac u maloj šerpi. Premažite buhtle time i ostavite ih još jednom da nadođu 30 minuta. U međuvremenu zagrejte rernu.

Nakon toga stavite na rešetku u donjoj trećini rerne da se peče. Peći na 180 C, oko 45 minuta.

Zatim kolač ostaviti u formi da se hladi nekih 30 min, onda ga izvaditi i posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept